Connect with us

Hi, what are you looking for?

Top 5

Liefdesverdriet liedjes

Valentijnsdag kan best wel een lastige dag zijn. Bijvoorbeeld als je relatie net uit is. Of als je single bent en best graag een partner zou willen. Afgelopen maandag was het ‘dag van de singles’. Want het leven kan ook mooi, waardevol en leuk zijn als je geen partner hebt! Maar mocht je toch met een gebroken hart op de bank zitten deze week: wij hebben een top vijf ‘liefdesverdriet liedjes’ voor je samengesteld. Dus zakdoek bij de hand en lekker meebrullen!

Nummer 5: Bloedend Hart – De Dijk

In 1982 werd Bloedend Hart uitgebracht door de Dijk. Het werd geen hit, maar wel 1 van hun meest bekende liedjes. Huub van der Lubbe schreef het liedje toen zijn vriendin een weekend weg was. Op die manier kon hij zich goed voorstellen hoe het zou zijn als zij echt bij hem weg zou gaan. Dit is dan meteen ook de reden dat dit lied op vijf staat: het was eigenlijk een beetje nep-verdriet… Maar mocht jij verlaten zijn dan herken je je misschien in het ‘voelen van het bloedend hart’.

Nummer 4: Eenzaam Zonder Jou –  André Hazes

In 2000 uitgebracht. De titel zegt het al: de eenzaamheid die je ervaart na een stukgelopen relatie. Mocht Hazes niet je ding zijn, dan kun je ook bij Trijntje Oosterhuis terecht die dit lied heeft gecoverd. Op facebook zegt zij hierover:

“‘Eenzaam Zonder Jou’ is voor mij een van de mooiste liedjes van André Hazes. Iedereen identificeert zich met het gevoel van de tekst. Toch wilde ik er geen dramatische smartlap van maken; ik heb het bijna benaderd als een Portugese fado (…)”.

Nummer 3: Wereld zonder jou – Marco Borsato & Trijntje Oosterhuis

We blijven in de Trijntje Oosterhuis sferen… Marco Borsato en Trijntje Oosterhuis zingen hoe ze niet willen leven in een ‘Wereld zonder jou’. In 1996 uitgebracht op de het album ‘De waarheid’. Het hele album staat trouwens vol met tranentrekkers: een echte aanrader voor als je liefdesverdriet hebt.

Mocht je meer in een boze bui zijn, dan kan je ook luisteren naar ‘Ik leef niet meer voor jou’. Ook uit de Marco Borsato-stal.

Nummer 2:  Afscheid – Glennis Grace

In 1998 uitgebracht door Volumia!, geschreven door Xander de Buisonjé. Onze voorkeur gaat uit naar de versie van Glennis Grace. In 2011 vertolkte zij dit lied in het Tv-programma ‘De beste zangers van Nederland’. Het lied werd toen direct opnieuw een hit. 

Luister naar de enorme uithaal na drie en halve minuut voor het ultieme Whitney-Houston-effect…Heerlijk…

Nummer 1: Kon ik maar even bij je zijn – Gordon

Het ultieme liedje voor iedereen met een Valentijns-kater. Het was de grote doorbraak van Gordon. In 1991 werden we vier weken lang getrakteerd op deze tranentrekker die niet uit de hitlijsten was te slaan. Hoewel het liedje eigenlijk was opgedragen aan zijn toen pas overleden oma, wordt het liedje vaak gezien als het ultieme afscheidsliedje, ook bij liefdesverdriet..

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *